التخطي إلى المحتوى الرئيسي

أضرار الجبن الأبيض والمثلثات الصفراء


تحذير لمرضي الضغط والقلب والسكر
أبسط لقمه بيأكلها الغني والفقير والمريض والسليم  هي رغيف وحته جبنه
لكن هل أنت متأكد أن الجبنه اللي بتأكلها جبنه بجد فيها بروتين وكالسيوم وفيتامينات ومعادن ومعموله من لبن حقيقي ولا خدعه كبيره انت عايش فيها .. ؟
الموضوع ممكن نتكلم فيه علي عدة حلقات لانه طويل ومعقد
لكن نبتدي بأول معلومه صادمه
هات كده أي علبة جبنه فيتا او دومتي من التلاجه وشوف مكوناتها
تلاقي المكونات لبن بقري او جاموسي مجفف _ دهون نباتيه من نواة النخيل وملح وبوتاسيوم ومكسبات طعم
كلمة دهون نباتيه بتعدي علينا كلنا وكلمة نباتيه بتخلينا نفتكر انها حاجه حلوه ونطمن
لكن ده نصب واحتيال من الشركات لأن الدهون النباتيه إذا تم هدرجتها تصبح من اخطر السموم علي جسم الانسان
عشان كده بيسموها trans fat او الدهون المتحوله يعني بتتحول من الصوره السائله للصوره الصلبه
زيت نواة النخيل زيت طبيعي وجميل جدا لكن لا يتحمل الحراره والتخزين ورخيص جدا
 الشركات بتجيبه وبتهدرجه بعمليه كميائيه بتحوله لدهن مشبع صلب يتحمل التخزين والحفظ وبيعطي طعم حلو كأن الجبن كامل الدسم بس 🔫دسم قاتل لان تناوله يسبب ارتفاع الكوليسترول الخبيثLDL وكمان بيقلل الكوليسترول النافع HDL وبيزود فرصة التعرض للازمات القلبيه والسكتات الدماغيه وتطور مرض السكر من النوع الثاني وربطت بعض الدراسات بين الدهون المتحوله وبعض انواع السرطان
في جميع دول العالم المحترمه بقي بيتكتب علي علب الجبنه خالي من الزيوت النباتيه
ومثال كده جبنه كيري وبريزيدن في مصر
اما فيتا ودومتي وطعمه وجرين لاند وباندا وحلايب  وكل الماركات دي مش جبن اصلا 
ده زيت مهدرج مضاف عليه بودرة لبن مجففة خاليه من كل فوايد اللبن
ومحتواها من الكالسيوم والفيتامينات والبروتين لا يعتمد عليه في نمو ابنك وتكوين جسمه
وجرب تحط حتة جبنه فيتا في طبق وسيبها مكشوفه هتلاقيها اصفرت ونشفت وتقرف تاكلها
احذروا الجبن الصفراء والمثلثات وقوالب الشيدر والجبن اللي في الكوبايات المصنوعه من الدهون  المتحوله الا لما تقرا المكتوب عليها وتتأكد من خلوها من الزيوت النباتيه
ولا تشتروا الا الجبنه البيضا المصنوعه من لبن طبيعي ١٠٠ %وما يكونش ملحها زياده اوي
وتذكروا حقيقه هامه وهي أن شركات الإنتاج الغذائى لا تهتم بصحتك من قريب أو بعيد – فكل مايهمهم هو الحصول على مافى جيبك

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

شرح طريقة عمل ريموت كنترول تكييفات unionaire

عميلنا العزيز بعد عمل بحث سريع وجد ان 70 % من شكوي العملاء  من   أجهزة التكييف تتعلق بكيفية استعمال الريموت وعدم استخدامه الاستخدام  الامثل  ومن هذا المنطلق وجب علينا توضيح طريقة التشغيل الامثل : 1-    يجب عند استعمال الريموت التاكد من كفائة البطارية . 2-    عند اصدار الامر للجهاز يجب توجية الريموت بزاوية مناسبة حتي يستقبل البيانات المطلوبة . 3-    يجب سماع صوت من الوحدة الداخلية تفيد استقبال الامر . 4-    عدم سماع صوت عند ضغط الريموت يفيد بان الجهاز لم يستقبل شئ و هنا  تاتي المشكلة حيث يتصور البعض انة اعطي الامر للجهاز و انة لا يعمل . 5-     عدم تكرار او تعدد الاوامر بطريقة سريعة .  استمتع بالشرح التفصيلي التالي , انظمة التشغيل المختلفة  ضبط التشغيل الذاتي و الايقاف و الساعة   فلاتر الهواء و التنظيف 

أماكن بيع الجملة ملابس وإكسسوارات حريمى وادوات منزلية وغيرها

منقول بالنسبه للمصادر البوست دا فيه الخلاصه لأى حد عايز يشتغل فالتجارة اون لاين او يفتح مشروع.. (اماكن بيع الجمله) من اكتر الاسئلة على فى البيع والتسويق. * انا نفسي اشتغل في الملابس ومش عارف اجيب ملابس جمله منين ؟؟ * وكمان في ناس تانيه بتسال وتقول عايزه افتح محل او اشتغل في الحاجات اللي بتتباع ب 2 ونص وعايزه اعرف الحاجات دي بتتباع فين جمله؟؟ * وفي ناس عايزه تشتغل فالشنط الحريمى ومش عارفه تجيبها منين؟؟ * وناس بتسأل عايزه تفتح مطعم صغير .......الخ المهم.. شوفوا ياشباب الموضوع بسيط جدا لاى حد عارف السوق واشتغل فأى تجاره او حتى بيلف كتير .. فبيكون عارف معظم اماكن الجمله لمعظم الاصناف .. وهنا هريحكم من تعب السؤال والحيره وهوفر عليكم مش المعلومات فقط .. ولكن هوفر عليكم خساره كبيره بسبب اجابه على اسألتكم تكون من حد هو تالت او رابع يد ويقولك تعال خاص انا ببيع جمله .. وهو للأسف بيعتمد انك مش فاهم فالسوق .. فبيشتغلك للأسف وانت بحسن نيه بتصدقه لان الي عايز ينصب دا بيبقي كلامه حلو .. ومنظم وبيصور لك البحر طحينه وان الشغل اللى هيديه لك دا طاير وهيتباع هوا .. وهو احتمال كبير للاسف ...

قصة حقيقية : شابان عرب فى مطعم فى ألمانيا

دخل شابان من دولة عربية مطعم لتناول وجبة الغذاء فى برلين الألمانية وعند دخولهم المطعم وجدوا الزبائن الألمان يأكلون طعامهم كل واحد منهم أمامه طبق صغير فيه كمية قليلة من الطعام وهما لم يعتادوا على مثل هذه الكميه الصغيرة من الطعام فنادوا على الجرسون وطلبوا الكثير من الأكل وعند الأنتهاء من تناول الطعام اقتربت منهم أحدى السيدات متسائلة لماذا طلبتم كل هذه الكمية من الطعام ثم تتركون الكثير منها بهذه الطريقة .  ردوا عليها قائلين نحن سندفع ثمنه من مالنا فنحن أحرار فى ذلك . قالت لهم ولكن كل هذه البقايا سترمى فى القمامة . قالوا لها انه من مالنا ندفع ويرمى ماهى المشكلة . ثم تتطور الأمر بأن طلبت هذه السيدة الشرطة لهم وعند دخول الشرطى المطعم حرر غرامة على الشابين فور رؤيته لمنظر الطاولة التى أمامهم وعند أعتراض الشابين على ذلك ومحاولة أقناع الشرطى بان هذا من مالهم الخاص .  رد عليهم الشرطى نعم هذا مالكم الخاص واشار على بقايا الأكل المتناثر على الطاولة ولكن هذه من موارد بلدنا أنتم لم تتركوه لغيركم يدفع ايضاً الأموال وبتحصل عليه فهذا يعتبر إهدار لمواردنا فلهذا تستحون الغرامة . ...